• Nieuwsbrief Coronavirus

  30 apr 2020
 • Beste leden, vrijwilliger en belanghebbenden van onze vereniging Saasveldia,

  Het coronavirus houdt ons al een tijdje in de greep en de effecten ervaren we allemaal dagelijks en soms zelfs van heel dicht bij.

  Iedereen is er mee bezig en iedereen heeft zo zijn of haar eigen zorg. Misschien zijn er ook zorgen over het werk en inkomen of is het niet mogelijk je dierbaren te kunnen bezoeken. Gelukkig is het aantal zieken in Saasveld nog beperkt, en laten we hopen dat dit ook zo blijft. Het is een zeer onzekere tijd op dit moment en niemand heeft dit ooit op deze manier eerder meegemaakt. Het is daarom nu erg belangrijk dat we met elkaar saamhorig zijn en solidariteit betrachten. Natuurlijk hopen we met elkaar dat we weer gezond uit deze periode zullen komen.
  Het is belangrijk dat we ons aan de voorschriften houden.

  Ik kan mij nog herinneren dat ik aan het begin van de coronacrisis met pijn in mijn hart jongeren van het veld moest sturen die gewoon gezellig met elkaar een potje aan het voetballen waren. We moesten nog wennen aan de impact van deze crisis en hebben het complex echt moeten sluiten voor iedereen.

  Alles werd verplicht lam gelegd binnen onze vereniging. Ondertussen weet iedereen zelf wel hoe ver dit nu is gegaan. De competitie is stop gezet en beëindigd en de kantine gesloten.
  We hebben nog niet goed afscheid kunnen nemen van de trainers bijvoorbeeld die afgelopen seizoen voor het laatst waren en die Saasveldia lang een warm hart toe hebben gedragen. We laten dat niet zo maar aan ons voorbij gaan en gaan dat nog wel weer op een goed moment met elkaar regelen. Dat hebben ze verdiend.

  Als bestuur hebben we natuurlijk wel de zorg over de financiële kant van deze crisis voor onze vereniging.
  We hebben ondertussen een aantal maatregelen getroffen om de uitgaven te beperken. Door bijvoorbeeld de betaalde trainers te vragen de laatste 2 maanden de helft uit te betalen. Alle trainers hebben hier aan meegewerkt. Ik wil hen van hieruit dan ook bedanken voor de solidariteit en betrokkenheid die ze hebben laten zien met onze voetbalvereniging. Daar ben ik erg trots op. Ze hebben het allemaal voor de vereniging over gehad.
  Verder hebben we natuurlijk de energie-uitgaven op een zeer laag pitje gezet door de verwarming zeer laag te zetten, de boilers en de ketels uit te zetten voor de kleedkamers.

  Ook hebben we onze voorraden nagekeken om te zien wat we nog wel of niet kunnen bewaren. Er waren een aantal zaken die in augustus over de datum zouden zijn.

  Die zaken hebben we aan de voedselbank Caritas geschonken, een organisatie van de Plechelmus waar Saasveld ook bij aan is gesloten. Vooral in deze tijd zijn er toch extra veel mensen die het moeilijk hebben. Ik vind het ook mooi dat we als Saasveldia daar iets aan bij kunnen dragen.

  Daarnaast hebben we de mogelijkheid gekregen van de gemeente om een subsidie aan te vragen in verband met de coronacrisis. Dat hebben we natuurlijk ondertussen gedaan.

  Ook overige subsidieaanvragen of kostendervingen die we kunnen aanvragen zullen we natuurlijk doen. Alles om het negatieve resultaat van dit jaar zoveel mogelijk te beperken en op te vangen. Wat het financiële resultaat zal zijn zal binnenkort worden opgemaakt en vermeld worden tijdens de volgende ledenvergadering in het najaar.
  Wat voor bezuinigingsmaatregelen daar nog uit voort moeten komen kunnen we nu nog niet overzien.

  De nieuwe competitie zal wel weer een keer beginnen, maar het is wel koffiedik kijken wanneer. Iedereen kijkt er natuurlijk weer reikhalzend naar uit.

  Wij zijn al weer bezig met de elftalindelingen voor het komend seizoen en proberen alle trainers voor de teams weer rond te krijgen. Hier is al een mededeling door het bestuur over gedaan op onze site.

  Gelukkig is gisteren bekend gemaakt door de minister dat de jeugd onder de 13 vanaf 29 april weer mag trainen. Sporten is voor iedereen belangrijk en vooral de jeugd heeft te lang stil moeten zitten. Maar gelukkig kunnen we weer zorgen het spelplezier terug te brengen en kan de jeugd hun sportvriendjes weer ontmoeten.

  Dus we gaan de trainingen weer oppakken onder voorwaarden die daarvoor zijn gesteld.

  • Trainen onder begeleiding en de trainers moeten ook mee willen werken.
  • Thuis douchen,
  • kleedkamers en kantine gaan niet open.
  • Zonder toeschouwers en ouders
  • op basis van vrijwilligheid trainen
  • eigen drinken meenemen
  • jeugd boven de 13 tot 18 jaar mag uitsluiten onder begeleiding trainen waarbij de minimale afstand van 1,5 meter in acht moet worden gehouden. Trainingen en oefeningen moeten hier op afgestemd zijn.
  • Buiten de trainingstijden mag het complex niet betreden worden door de jeugd of senioren.

  Samen met alle verenigingen binnen de gemeente Dinkelland, de KNVB en de gemeente hebben we inmiddels 2 keer overleg gehad voor het maken van éénduidige protocollen voor het opstarten van de trainingen. Dus waar moet je overal rekening mee houden als je de trainingen weer opstart in deze coronaperiode?

  Dat was een goed overleg waarbij we uitgesproken hebben dat we allemaal volgens dezelfde protocollen willen werken. Wel moet elke vereniging het uitwerken volgens haar eigen situatie en omgeving. Als Saasveldia hebben we hiervoor een plan van aanpak gemaakt die op onze site staat vermeld.

  Wat de volgende fase zal zijn om de amateursport weer op gang te brengen is nog onzeker en zal natuurlijk afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de coronacrisis.

  Indien er ontwikkelingen zijn zullen we dat natuurlijk horen en daarna de consequentie voor onze vereniging weer vermelden op onze site.

  Ik zag afgelopen week dat onze onderhoudsmensen al weer hard bezig zijn de velden en gebouwen te onderhouden. Ook die wil ik van hieruit hartelijk bedanken voor de inzet voor onze vereniging.

  Ik wens dat iedereen gezond blijft de komende tijd, blijf afstand bewaren en hou vooral vol.

  Ik hoop dat er binnen afzienbare tijd meer mogelijk is om elkaar te ontmoeten en dat we weer plezier kunnen beleven aan onze mooie voetbalsport en de sporten in het algemeen.

   

  Met vriendelijke groeten,

   

  Harrie Scholten

  Voorzitter voetbalvereniging Saasveldia