• Stukje over Saasveldia door 'Nederlandse velden'

  10 jan 2022
 • Op de Facebook pagina 'Nederlandse Velden' schreef Wilco Polinder een stukje over Saasveldia. Lees het hieronder of bekijk het op onze Facebook pagina.
   
  Achteraf ben ik zo blij dat ik voor een gesloten hek stond bij mijn eerste bezoek. Bij mijn tweede bezoek kreeg ik een rondleiding van de voorzitter en hij vertelde me het verhaal achter de "kleinste tribune van Nederland". Ik ga er vanzelf achter komen of dit daadwerkelijk de kleinste van het land is, maar het is zeker een kanshebber op de titel "Tribune met het raarste verhaal".
  Het is 1992 als in Saasveld, een dorp met 1.700 inwoners in de gemeente Dinkelland, een carnavalsvereniging wordt opgericht genaamd CV De Buisman's Keals. Jos Oosterink werd in het eerste jaar als Prins Carnaval gekozen en hij mocht een actie bedenken wat ten goede kwam van het dorp. Verschillende opties gingen over tafel totdat iemand met het idee kwam om een tribune aan de plaatselijke voetbalclub te schenken. Toevallig was de adjudant van de carnavalsvereniging werkzaam bij een bouwbedrijf, dus het was makkelijk om aan materialen te komen. Aan het bestuur van Saasveldia op de hoogte brengen werd, al dan niet bewust, niet gedacht.
   
  De tribune werd tijdens de nachtelijke uurtjes met een takelwagen over het hek geplaatst zodat het bestuur de volgende ochtend met een grote verrassing geconfronteerd werd. In eerste instantie was het bestuur niet blij met deze actie, maar al snel werd er de humor van ingezien en staat de tribune na bijna 30 jaar nog steeds langs de lijn in Saasveld. Met een capaciteit van 18 mensen heeft het inderdaad grote kans om de kleinste van het land te zijn. Over een paar jaar weten we het!
   
  Saasveldia is actief in de Derde Klasse van de zondagafdeling en speelt haar thuiswedstrijden in blauw/rood gestreepte shirts. In 2017 werd het kampioen van de Vierde Klasse.
  Rooms-Katholieke Sport Vereniging Saasveldia
  Plaats: Saasveld, Overijssel
  Opgericht: 21 juni 1935
  Sportpark de Esch
  Bouwjaar Buisman-tribune: 1992
  Capaciteit Buisman-tribune: 18
  Derde Klasse zondag (8e niveau)