• Terug van weggeweest - De Nieuwjaarsloop

  15 jan 2024
 • Afgelopen zondag organiseerde de evenementencommissie van Saasveldia de Nieuwjaarsloop. Een unieke loop die normaliter ieder jaar op de 1e zondag in het nieuwe jaar gehouden wordt met als doel iedereen in beweging te brengen, jong & oud.

  Zoals inmiddels wel bekend, is de Nieuwjaarsloop niet alleen bestemd voor de sportievelingen maar ook voor dorpsbewoners die wat minder sportief zijn. Oud, jong hardloper of niet-hardloper, er is voor ieder wat wils. Naast de vertrouwde 5,1 KM hardloop wedstrijd vanaf 13 jaar waren er voor de jeugdigen aangepaste loopwedstrijden die ingedeeld waren in leeftijdscategorieën. Dit jaar had de organisatie een 3-tal wandelroutes van 3km, 5km en 8km. Speciaal voor de mountainbike liefhebbers is er een tocht georganiseerd van 40km. Deze verrassende tocht door het Saasveldse natuurschoon was geschikt voor alle niveaus.

  Alle deelnemers starten onder de officiële boog en zullen daar ook weer finishen. Prins Egon loosde enthousiast alle startschoten, uiteraard bijgestaan door de immers vrolijke adjudant Clemens. “Spreekstalmeester “ Harrie Scholten sprak de deelnemers bemoedigende woorden voor het startschot toe en hield de toeschouwers op de hoogte van de loop. Zijn tip aan de jeugd: “Loop niet te hard van stapel”, werd door vele enthousiaste meisjes en jongens in de wind geslaan. Na afloop konden alle deelnemers een kom erwtensoep en een broodje knakworst krijgen. Afgelopen zondag was een prachtige opkomst: 73 hardlopers, 14 mountainbikers en 41 wandelaars. De ondergrond was op sommige punten door de regenval van de afgelopen periode behoorlijk blubberig, maar mocht de pret niet drukken. De evenementencommissie van Saasveldiakijken zodoende terug op een zeer geslaagde dag. Vanuit de plaatselijke slagerij waren er al een 10-tal hardlopers en drie wandelaars. De organisatie denkt hierbij aan om voor volgend jaar, zondag 5 januari 2025, dit unieke evenement uit te breiden naar Business Run, waarbij je met je collega’s de strijd aangaat met andere bedrijven. Dit jaar is er gekozen voor een vrijwillige bijdrage in plaats van inschrijfgeld. Dit heeft geleidt tot een mooi bedrag van € 258,75.

  Nieuw dit jaar was dat de organisatie gebruik heeft gemaakt van digitalisering. Bij de inschrijving werden alle hardlopers met hun deelname nummer in een spreadsheet ingevoerd. Vervolgens hielden een 2-tal vrijwilligers zich buiten bezig met het invoeren van de deelname nummers met binnenkomsttijden. Zo ontstaat er bijna een direct een “live” resultatenoverzicht ten behoeve van de prijsuitreikingen!Hierna was er een gezellig samenzijn in het clubgebouw van Saasveldia.

  Bij de mannen was Mart Nijland de snelste regionale loper. De Saasvelder finishte in een tijd van 18:01 minuten. Na meer dan 5 jaar is Jan Scholten dan eindelijk verdreven van de 1eplaats op de wisselbokaal. Willemijn Blok eindigde er bij de vrouwen als 1e over de finish, met een tijd van 22:30 minuten.

  Op de site van RKSV Saasveldia staat het overzicht van alle deelnemers met de eindtijden.

  Zonder de vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn de Nieuwjaarsloop te organiseren. Ook een woord van dank aan de sponsoren! Step One, Soccer, O.H. Schilderwerken Saasveld, RISA Outdoor Solutions, Fysio Fleringen/Saasvelden Gerard Tijink Klauwverzorging. Het is mooi om te zien dat deze namen ons steunen.

  Al met al was het een geslaagd loopevenement voor iedereen die na de feestdagen de buitenlucht wilde opzoeken.

  Benieuwd naar de uitslag? Die kan je bekijken via deze link